free web stats
Snel zwanger worden

21 Praktische Tips Om Snel Zwanger Te Worden

Als jullie hebben besloten om voor een kindje te gaan, dan wil je natuurlijk snel zwanger worden. Vaak lijkt het zo makkelijk om zwanger te worden, maar niets is minder waar. De kans dat je snel zwanger raakt is vrij klein. Bij de meeste stellen duurt het namelijk een aantal maanden voordat het raak is.

Je vergroot de kansen om snel zwanger te worden door te berekenen wanneer je vruchtbaar bent. Daarnaast is het zinvol om je aan een aantal tips te houden. Hierover lees je meer in dit artikel.

Je menstruatiecyclus

Als je snel zwanger wilt worden, dan is het een zaak dat je op het juiste moment met je partner vrijt. Het is dus belangrijk om te weten hoe je menstruatiecyclus in elkaar zit. Je weet dan wanneer je vruchtbaar bent. Een normale menstruatiecyclus kun je opsplitsen in vier fases:

  • De folliculaire fase
  • De eisprong of ovulatie
  • De luteale fase
  • De menstruatie

Fase 1: De folliculaire fase

Deze fase start op de dag dat je menstruatie begint. De cyclus begint dan weer met de groei en de rijping van een nieuwe eicel. Dit proces vindt plaats in een blaasje dat, samen met de rijpende eicel, de follikel wordt genoemd. De follikel zal direct na de menstruatie gaan rijpen in een van de eierstokken.

Fase 2: De eisprong of ovulatie

Ongeveer veertien dagen voor de start van je nieuwe menstruatie vindt de eisprong ofwel ovulatie plaats. Hierbij barst het follikel en komt de eicel vrij. Je bent dan vruchtbaar.

Fase 3: De luteale fase

Na de eisprong veranderen de resten van de follikel. Ze vormen zich dan om tot een geel lichaam en dit gebeurt onder invloed van het luteïniserend hormoon. Het gele lichaam maakt progesteron aan. Dit is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies stimuleert om zich klaar te maken voor de innesteling van de bevruchte eicel. Als de eicel is bevrucht dan bereikt deze de baarmoeder na ongeveer vijf tot zes dagen.

Fase 4: De menstruatie

Als de eicel niet is bevrucht dan raakt het gele lichaam uitgeput. Het baarmoederslijmvlies wordt niet meer gestimuleerd en sterft af. Het wordt afgestoten. Hiermee begint ook je menstruatie. Dit is ook weer gelijk het begin van een nieuwe menstruatiecyclus en er wordt weer een nieuwe eicel gerijpt.

De lengte van de menstruatiecyclus kan verschillen. Bij de meeste vrouwen duurt deze tussen de 21 en 35 dagen. Veertien dagen voordat je nieuwe cyclus start vind de eisprong plaats en ben je dus vruchtbaar.

Vrij in je vruchtbare periode

Als je snel zwanger wilt worden dan is het dus belangrijk om geslachtsgemeenschap te hebben rond de periode van je ovulatie. Als je drie dagen voor je eisprong vrijt dan is de kans op een zwangerschap het grootste. Vrij in ieder geval net voor of op de dag van je eisprong. De zaadcellen kunnen dan in de baarmoederhals wachten voordat je een eisprong hebt. Ze zijn dan op tijd om de eicel te bevruchten.

Als je een regelmatige cyclus hebt dan is het vrij makkelijk om te berekenen wanneer je vruchtbaar bent. Dit is dan veertien dagen voordat je menstruatie start. Als je cyclus wat onregelmatiger is, dan wordt het wat lastiger om te bepalen wanneer je eisprong is. Je kunt dan proberen om je naderende eisprong te herkennen aan een aantal symptomen, zoals veranderingen van het cervixslijm, ovulatiepijn en een verhoogd libido.

Verder is het een advies om gebruik te maken van een ovulatietest. Hiermee kan je je ovulatie echt nauwkeurig berekenen. Je weet dan precies wanneer je het vruchtbaarst bent.

Je lichaam voorbereiden

Als je eenmaal weet hoe je menstruatiecyclus in elkaar zit en je weet wanneer je vruchtbaar bent, kun je stappen ondernemen om snel zwanger te worden. Je kunt je lichaam dan alvast voorbereiden op een zwangerschap. Dit doe je door je levensstijl aan te passen. Door zo gezond mogelijk te leven bereid je je lichaam voor op een zwangerschap. Alleen hoe doe je dat? Hieronder geven wij je een aantal tips.

Tip 1: Drink geen alcohol

Als je snel zwanger wilt worden dan adviseren wij je om helemaal geen alcohol meer te drinken. Het drinken van alcohol kan leiden tot een verminderde vruchtbaarheid. Daarnaast is het risico op een miskraam groter. Laat dat ene glaasje wijn voortaan dus staan.

Tip 2: Stop met roken en vermijd meeroken

Roken en meeroken kan schade aanrichten. Je vruchtbaarheid kan hier sterk door verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen en mannen die roken of regelmatig meeroken veel minder vruchtbaar zijn dan niet-rokers. Wanneer je als vrouw rookt dan ben je niet alleen minder vruchtbaar, maar neemt het risico op een miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ook toe.

Tip 3: Gebruik geen drugs

Gebruik absoluut geen soft-of harddrugs als je snel zwanger wilt worden. Het kan leiden tot een verminderde vruchtbaarheid, een miskraam of afwijkingen bij je ongeboren kindje.

Tip 4: Drink geen of minder koffie

Drink geen of minder koffie. Een kopje koffie in de ochtend is natuurlijk lekker om wakker te worden, maar het brengt je cyclus uit balans. Wanneer je als vrouw meer dan vier kopjes koffie per dag drinkt dan is het moeilijker om zwanger te worden. Daarnaast neemt de kans op een miskraam dan toe. Vervang koffie dus met thee. Dit drankje bevat veel minder cafeïne en is dus veel minder schadelijk.

Tip 5: Beweeg regelmatig

Houd je lichaam in een goede conditie en beweeg of sport regelmatig. Oefen rustige, ontspannende sporten uit als wandelen, fietsen of yoga. Het is een afrader om sporten als wielrennen, hardlopen of atletiek te beoefenen. Dit zijn vrij intensieve sporten waarbij je lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt. Dit hormoon verstoort je vruchtbaarheid. Je menstruatiecyclus raakt dan helemaal uit balans en het wordt dan veel moeilijker om zwanger te worden.

Tip 6: Vermijd stress

Door stress raakt je cyclus helemaal uit balans en kan je eisprong uitblijven. Je kunt dan onmogelijk zwanger worden, iets dat je natuurlijk wilt voorkomen. Probeer stress dus zoveel mogelijk te vermijden en ontspan regelmatig. Las wat vaker kleine rustmomentjes in of slik antistress-supplementen. Hier word je rustiger van.

Tip 7: Streef naar een gezond gewicht

Behoud je gezonde gewicht of streef hiernaar. Met over- of ondergewicht wordt het moeilijker om snel zwanger te raken. Dit komt, omdat je dan minder vruchtbaar bent. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Vrouwen met een ongezond gewicht hebben last van een verstoorde menstruatiecyclus. Ze worden onregelmatig of helemaal niet meer ongesteld. Bij mannen die te dik of te dun zijn is de zaadkwaliteit van het sperma verslechterd.

Tip 8: Zorg dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt

Zorg ervoor dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Drink ook voldoende, zodat minstens een liter vocht per dag binnenkrijgt. Hierdoor houd je je stofwisseling op peil. Eet in ieder geval twee ons groenten en twee stuks fruit per dag. Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Zo is de kans het grootst dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en in een goede conditie blijft. Je blijft dan vruchtbaar en je lichaam kan een toekomstige zwangerschap goed aan.

Tip 9: Slik foliumzuur

De meeste vrouwen beginnen met het slikken van foliumzuur als ze al zwanger zijn, maar je kunt hier ook al eerder mee starten. Foliumzuur, oftewel B11, is een van de weinige vitamines die Nederlanders niet genoeg binnenkrijgen en dan met name zwangere vrouwen. Deze stof is nodig voor de groei en een goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Verder is foliumzuur ook een belangrijke voedingsstof voor je ongeboren kindje. Door foliumzuur te slikken, verklein je het risico op een geboorteafwijking als een hazenlip, een open ruggetje of een open gehemelte.

Tip 10: Stop met rauw eten

Als je graag zwanger wilt worden dan is het een aanrader om nu al te stoppen met het nuttige van rauw voedsel. Rauw eten bevat namelijk bacteriën die gevaarlijk zijn voor de baby. Het kan zelfs leiden tot een miskraam. Door er nu al mee te stoppen, voorkom je dat je je ongeboren kindje in gevaar brengt. Het kan immers zo zijn dat je nu al zwanger bent, zonder dat je het weet.

Tip 11: Pas op met medicijngebruik

Bijna de meeste medicijnen hebben bijwerkingen. Ook medicijnen die zonder recept te koop zijn, zoals paracetamol. Daarnaast bevatten zulke tabletten stoffen die de vruchtbaarheid beïnvloeden. Probeer het gebruik van medicijnen dus zoveel mogelijk te beperken.

Als je een ziekte hebt en medicijnen moet gebruiken, overleg dan met je arts of de medicijnen van invloed zijn op je vruchtbaarheid. Wellicht kan je ermee stoppen, andere medicijnen gebruiken of de dosis aanpassen.

Tip 12: Geen rauwmelkse kazen eten

Pas op met het eten van rauwmelkse kazen als brie en camembert. Deze kazen hebben een rijping van rauwe melk ondergaan en zijn niet gepasteuriseerd. De kans op een besmetting met het listeria bacterie is hierdoor groter. Als je zwanger bent kan deze infectie erg gevaarlijk zijn. Zo’n infectie kan zelfs tot een miskraam leiden. Het kan dat je nu al zwanger bent, zonder dat je het weet. Door dan brie of camembert te eten, vergroot je het risico op een miskraam. Stop dus met het eten van rauwmelkse kazen zodra je hebt besloten om zwanger te worden.

Tip 13: Vermijdt vitamine A

Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor het kindje. Het gaat dan vooral om vitamine A uit supplementen en dierlijke producten. Orgaanvlees, zoals nieren, lever en hart, bevat veel vitamine A. Eet dit dan ook niet.

Tip 14: Ga niet in de tuin werken zonder handschoenen

Werk je graag in de tuin? Doe dit dan voortaan met handschoenen aan. Als je geen handschoenen aan hebt dan loop je een groter risico om in aanraking te komen met toxoplasmose. Van deze parasiet kun je behoorlijk ziek worden. Je krijgt dan een soort griep, waarmee je je lichaam in een slechte conditie brengt. Hierdoor wordt je vruchtbaarheid weer verminderd en wordt het moeilijker om snel zwanger te raken.

Tip 15: Pas op met de kattenbak verschonen

Heb je een kat? Pas dan op met het verschonen van de kattenbak. Als je deze verschoont, zonder handschoenen, dan loop je het risico op een toxoplasmose infectie. Iets dat je vruchtbaarheid flink kan aantasten. Probeer dit dus te vermijden en laat iemand anders de kattenbak schoonmaken.

Vrijen en vruchtbaarheid

De kans dat je zwanger raakt is niet iedere dag even groot. Op de meeste dagen van je cyclus is het zelfs onmogelijk om zwanger te raken. Als je snel zwanger wilt worden is het dan ook belangrijk dat je weet op welke dagen je vruchtbaar bent. Je weet dan wanneer je het beste met je partner kunt vrijen

Tip 1: Houd je cyclus bij

Houd je cyclus goed bij. Je weet dan precies wanneer je eisprong is en op welke dagen de kans op een zwangerschap het grootste is. Je bent het meest vruchtbaar op de dagen net voor en tijdens je eisprong. Het is dus heel belangrijk om rond de periode van je eisprong te vrijen.

Tip 2: Vrij om de dag

Vrij niet iedere dag maar om de dag. De zaadkwaliteit van je partner blijft dan optimaal. Daarnaast vrij je dan automatisch ook een keer in je vruchtbare periode.

Tip 3: Denk aan het voorspel

Ook al is het natuurlijk belangrijk dat je geslachtsgemeenschap hebt, vergeet ook het voorspel niet. Hierdoor word je vochtiger en dan is het nog fijner om te vrijen. Daarnaast kunnen de zaadcellen zo veel makkelijk bij je naar binnen zwemmen.

Tip 4: Vrij in een vruchtbaar standje

Je verhoogt de kans op een zwangerschap door in een vruchtbaar standje te vrijen. De missionarishouding, op zijn hondjes en lepeltje-lepeltje zijn de meest vruchtbare standjes. Je partner komt dan zo dicht mogelijk bij je baarmoeder en de zaadcellen kunnen dan makkelijker richting de baarmoeder zwemmen.

Tip 5: Blijf liggen na het vrijen 

Sta na de vrijpartij niet gelijk op, maar blijf nog even tien minuten op je rug liggen. Plaats een kussen onder je billen en kantel je bekken. Door in deze houding te blijven liggen, help je de zaadcellen de goede richting op.

Tip 6: Geniet van de vrijpartij

Vrij met je partner, omdat je er zin in hebt en niet omdat je graag zwanger wilt worden. Door van de vrijpartij te genieten, word je veel meer opgewonden en ben je vochtiger. De zaadcellen kunnen dan makkelijker richting je baarmoeder zwemmen. Als je geniet van je vrijpartij kom je ook makkelijker klaar. Is dat de kansen op een zwangerschap ook weer vergroot. Je baarmoeder trekt zich dan samen en de zaadcellen worden in de juiste richting geduwd.

Hoe Je Vruchtbaarheidsproblemen Oplost en Natuurlijk Zwanger Wordt

Boris Bergman heeft een moderne ontwikkeld om zwanger te worden. Dit doet hij onder andere om beter om te gaan met vruchtbaarheidsproblemen.

Ontdek zijn baanbrekende ebook om je vruchtbaarheid te verhogen en zwanger te worden binnen 60 dagen:

Vlug Bevrucht Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *