free web stats
Snel zwanger worden

Wil Je Nu Al Weten Of Je Zwanger Bent? Doe Een Vroege Zwangerschapstest!

Ben je nog niet overtijd, maar wil je toch al graag weten of het dit keer raak is? Dan kom je hier achter door een vroege zwangerschapstest te doen. Zo zit je niet meer in spanning.

Vanaf vier dagen voor je verwachte menstruatie kun je een vroege zwangerschapstest doen. Deze kun je dus al eerder uitvoeren dan de standaard zwangerschapstesten. Een vroege zwangerschapstest geeft een zekerheid van 99 procent.

Als je een regelmatig cyclus hebt dan kun je vanaf vier dagen voor je verwachte menstruatie een vroege zwangerschapstest doen. Bij een onregelmatige cyclus kun je het beste uitgaan van de langste cyclus die je de laatste zes maanden hebt gehad. Tel hier voor de zekerheid nog één dag bij op en doe dan de test.

Een vroege zwangerschapstest kun je maximaal vier dagen voor je menstruatie uitvoeren. Je kunt dan testen of je zwanger bent of niet. Bij een gangbare zwangerschapstest moet je eerst wachten totdat je overtijd bent. Als je de spanning niet meer aankunt of geen zin meer hebt om te wachten, kun je er dus voor kiezen om een vroege zwangerschapstest te doen. Zo kom je nét iets eerder te weten of je zwanger bent of niet.

De werking van een vroege zwangerschapstest

Net als een reguliere zwangerschapstest, spoort een vroege zwangerschapstest het zwangerschapshormoon hCG op. De test gaat na of dit hormoon in je urine aanwezig is. Vanaf het moment dat de eicel is bevrucht, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG aan. Gedurende de eerste dagen van je zwangerschap maak je nog maar een minieme hoeveelheid van dit hormoon aan. Aangezien een vroege zwangerschapstest veel gevoeliger is dan een reguliere test, kan deze het hormoon al vroeg opsporen en dus aantonen of je zwanger bent of niet.

Een vroege zwangerschapstest kan dus aantonen of je zwanger bent. Toch kan het dat je nog ongesteld wordt. Tussen het moment dat je test hebt uitgevoerd en de eerste dag van je menstruatie is er dan iets misgegaan. De bevruchte eicel is dan afgestoten en je bent niet meer zwanger. Het kan dat er dan iets is misgegaan met de celdelingen of tijdens het innestelingsproces. In zo’n vroege periode van een zwangerschap kan er nog veel gebeuren. Ruim dertig procent van alle zwangerschappen eindigt in een miskraam.

Het kan ook zijn dat een vroege zwangerschapstest aangeeft dat je niet zwanger bent, maar je dit uiteindelijk wel blijkt te zijn. Op het moment dat je de test uitvoerde was er dan te weinig van het zwangerschapshormoon in je urine aanwezig. De test kon dit hormoon niet opsporen en hierdoor gaf deze een negatief resultaat.

Doe nog een keer een test

Een vroege zwangerschapstest geeft meestal wel juist aan of je zwanger bent of niet. Als de test een positief of negatief resultaat geeft dan is het een advies om ook nog een keer een test te doen op het moment dat je overtijd bent. Als je zwanger bent dan is er op dat moment voldoende hCG in je urine aanwezig. Door een reguliere zwangerschapstest te doen, weet je zeker of je zwanger bent of niet.

De streepjes op een vroege zwangerschapstest

De streepjes op de vroege zwangerschapstest geven aan of je zwanger bent of niet. Soms kunnen de streepjes voor best wat verwarring zorgen. Vooral als het streepje lichtroze is.

Aan de controlelijn kun je zien of je de test goed hebt uitgevoerd. Als er op het uitslagvenster een roze/paarsgekleurd streepje verschijnt dan betekent dit dat je zwanger bent. Dit is zelfs zo als het streepje lichtroze of lichtpaars is. Als er geen streepje op het scherm verschijnt ben je niet zwanger.

Doe de test met ochtendurine

Het is een advies om de vroege zwangerschapstest met ochtendurine te doen. Je eerst urine van die dag is het meest geconcentreerd en bevat een hoge hoeveelheid van het zwangerschapshormoon. De test kan deze stof dan sneller opsporen.

Vroege zwangerschapssymptomen

Soms merk je nog voor je verwachte ongesteldheid dat je zwanger bent. Je lichaam geeft dan bepaalde signalen af, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Licht bloedverlies
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Pijnlijke, gespannen en opgezwollen borsten
  • Misselijk
  • Gevoelige en/of jeukende tepels
  • Humeuriger
  • Een soort ‘plopjes’ die je in je baarmoeder voelt

Sommige vrouwen die net een paar dagen zwanger zijn, kunnen al last hebben van deze vroege zwangerschapssymptomen. Het kan zijn dat jij hier ook al last van hebt. Toch wil dit niet altijd iets zeggen. Als je bijna ongesteld moet worden, kun je namelijk ook last hebben van deze klachten. Dit kan dus erg verwarrend zijn. Door een vroege zwangerschapstest te doen, krijg je meer zekerheid. Je komt er dan al snel achter of je klachten duiden op een zwangerschap.

Drink geen extra water

Het is een afrader om extra water te drinken zodat je urine krijgt en de test kunt uitvoeren. Door veel water wordt je urine alleen maar minder geconcentreerd. Een vroege zwangerschapstest kan het zwangerschapshormoon dan onmogelijk opsporen. De test kan dan een verkeerd resultaat geven.

Check je vruchtbaarheid met een ovulatietest

Heb je een vroege zwangerschapstest gedaan en ben je ongesteld geworden? Dan ben je dus niet zwanger. Als je graag kinderen wilt dan is het zinvol om te weten wanneer je vruchtbaar bent. Je komt hier onder meer achter door een ovulatietest te doen. Zo loop je je vruchtbare dagen niet mis. Een ovulatietest is een handig hulpmiddel om je vruchtbare dagen te berekenen. Je kunt je kansen op een zwangerschap dan enorm vergroten.

Een ovulatietest gaat na of er een LH-piek in je urine aanwezig is. LH staat voor het luteïniserend hormoon. Je hypofyse produceert dit hormoon. LH zorgt ervoor dat er in je eierstokken een eicel gaat rijpen en dat je eisprong op gang komt. Ongeveer twee dagen voor je eisprong is er sprake van een flinke LH-stijging in je urine. Een ovulatietest onderzoekt of er een LF-piek aanwezig is in je urine. Als dit het geval is dan ben je vruchtbaar. Dit is dan hét ideale moment om met je partner te vrijen. De kans op een zwangerschap is dan het grootste.

Bereidt je lichaam voor op een zwangerschap

Heb je een vroege zwangerschapstest gedaan en ben je niet zwanger? Dan is dit best een teleurstelling. Dit is vooral zo als jullie al een tijdje bezig zijn om zwanger te worden. Wanneer jullie nog maar een paar maanden proberen om zwanger te raken dan hoef je je nog geen zorgen te maken. De ene vrouw is gewoon sneller zwanger dan de andere vrouw. Het kan heel goed zijn dat je over drie of vier maanden wel zwanger raakt.

Ook al is het dit keer niet raak, toch is het een advies om je lichaam alvast voor te bereiden op een zwangerschap. Als je dit doet dan vergroot je je vruchtbaarheid en breng je je lichaam in een goede conditie. Het kan een zwangerschap dan veel beter aan.

Tarwekiemolie slikken

Het is een aanrader om tarwekiemolie te slikken. Deze olie bevat een hoge dosis vitamine E. Deze vitamine heb je nodig als je zwanger wilt worden. Door tarwekiemolie te slikken, vul je het tekort aan vitamine E aan en vergroot je de kans op een zwangerschap.

Verder zorgt tarwekiemolie ervoor dat het baarmoederslijmvlies beter wordt doorbloed en dikker wordt. Er is dan een grotere kans dat het innestelingsproces van de bevruchte eicel dan goed verloopt.

Extra zink innemen

Veel vrouwen die niet zwanger raken, hebben een zinktekort. Als je graag een kindje wil dan is het een advies om je zinkgehalte na te laten kijken. Wanneer dit te laag is dan kun je het gehalte aanvullen door zinktabletten te slikken. Deze tabletten kun je het beste ’s avonds, voor het slapen gaan, op een nuchtere maag, innemen. Combineer het met magnesium en calcium voor een nog betere nachtrust.

Slik foliumzuur en andere vitamines

Ook al ben je nu nog niet zwanger, je kunt je lichaam al wel voorbereiden op een zwangerschap. Dit kun je doen door zo gezond mogelijk te leven en je lichaam te reinigen. Slik hierbij ook foliumzuur op basis van multivitaminen. Verder kun je ook nog kiezen voor extra vitamine C, D en Omega 3-vetten.

Vermijdt stress

Probeer stress te vermijden en plan meer tijd in voor ontspanning. Als je veel last hebt van stress dan maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon verstoort je hormoonhuishouding. Je menstruatiecyclus raakt dan uit balans en zo blijft een eisprong uit. Het wordt dan onmogelijk om zwanger te raken.

Probeer stress dus te voorkomen en ontspan meer. Ga vaker een weekendje weg met je partner.

Leef zo gezond mogelijk

Als je zo gezond mogelijk leeft en eet, zorg je ervoor dat jullie baby is opgebouwd uit de beste cellen in een gezond lichaam. Je baby bevat dan cellen van jou en van je partner. Voor een gezonde baby is het dan ook verstandig om gezond te eten en te drinken. Zo verkeert je baby’tje in een topconditie.

Bereken de uitgerekende bevallingsdatum

Heb je een vroege en een reguliere zwangerschapstest gedaan en ben je zwanger? Dan is dit natuurlijk geweldig nieuws! Je kunt dan de uitgerekende bevallingsdatum berekenen. Dit kun je doen door uit te gaan van de eerste dag van je laatste menstruatie. Tel hier negen maanden en een week bij op en je weet rond welke datum je gaat bevallen. Natuurlijk is deze datum slechts een schatting. Negentig procent van de vrouwen bevalt niet op de uitgerekende datum, maar een aantal dagen ervoor of erna.

Hoe Je Vruchtbaarheidsproblemen Oplost en Natuurlijk Zwanger Wordt

Boris Bergman heeft een moderne ontwikkeld om zwanger te worden. Dit doet hij onder andere om beter om te gaan met vruchtbaarheidsproblemen.

Ontdek zijn baanbrekende ebook om je vruchtbaarheid te verhogen en zwanger te worden binnen 60 dagen:

Vlug Bevrucht Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *