free web stats
Snel zwanger worden

Zo Wordt je Snel Zwanger na een Vervelende Miskraam

Zwanger worden na een miskraam is iets dat de meeste vrouwen willen. Bij veel vrouwen lukt dit ook weer snel, maar er is ook een redelijk grote groep waarbij het niet direct lukt.

De reden dat je na een miskraam niet gelijk zwanger wordt, is omdat je lichaam zich weer moet herstellen. Je normale cyclus moet weer op gang komen en dit kan een aantal weken duren. Als je na een miskraam dus niet gelijk zwanger raakt, is er nog geen reden tot bezorgdheid.

Van de tien zwangerschappen eindigt er een in een miskraam. Bij de meeste vrouwen gebeurt dit tussen de 4 en 12 weken zwangerschap. De kans om tijdens een tweede zwangerschap weer een miskraam te krijgen is net zo groot als tijdens de eerste zwangerschap. Wanneer je twee miskramen achter elkaar hebt gehad dan hoeft dit niets te betekenen. Meestal is dit gewoon toeval. Pas na drie miskramen kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. De meeste vrouwen die drie miskramen achter elkaar hebben gehad, worden doorverwezen naar een gynaecoloog voor onderzoek.

Bloed verliezen

Een miskraam is ingrijpend. Het begint meestal met bloedverlies, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Sommige vrouwen krijgen ook eerst krampen en hebben daarna last van bloedverlies. Er zijn vrouwen die de miskraam aan voelen komen. De zwangerschapssymptomen zijn dan afgenomen en hierdoor weten ze dan ook dat het mis is. Als je een miskraam hebt dan verlies je altijd bloed. Wanneer dit niet het geval is dan heeft de miskraam zich nog niet doorgezet en is het niet mogelijk om alweer zwanger te raken.

Als je een miskraam hebt gehad dan is je lichaam weer redelijk snel op orde. Het herstelt zich vaak snel. Het kan zijn dat je nog een of twee weken last hebt van wat bloedverlies en een bruinere afscheiding. Wanneer dit niet meer zo is dan is je lichaam volledig hersteld en kan het een nieuwe zwangerschap aan. Je cyclus is dan weer normaal. Bij de meeste vrouwen die een miskraam hebben gehad, komt de cyclus na ongeveer zes weken weer op gang. Je menstrueert dan weer en kunt ook weer zwanger raken. Als je na een miskraam weer zwanger wilt raken, hoef je niet te wachten totdat je ongesteld bent geworden. Je kunt namelijk ook al zwanger raken voordat je weer menstrueert. Het is dus mogelijk om al weer direct te proberen om zwanger te raken.

Wachten op een nieuwe cyclus

Wanneer je er echt zeker van wilt zijn of je weer opnieuw zwanger kunt worden dan is het dus een advies om te wachten totdat je nieuwe cyclus weer is gestart. Vanaf dat moment kun je ook weer berekenen wanneer je vruchtbaar bent. Je weet dan wanneer je zwanger kunt raken. Bovendien geef je je lichaam dan de tijd om weer volledig te herstellen.

Als je zwanger bent na een miskraam en je hierbij eerst je menstruatie hebt afgewacht dan kan de verloskundige goed berekenen hoeveel weken je zwanger ben. Dit kan niet als je direct na de miskraam al weer zwanger bent geraakt.

Geef het een plekje

Je lichaam moet er niet alleen aan toe zijn om weer opnieuw zwanger te raken, ook is het belangrijk dat je er psychisch aan toe bent. Geef je verdrietige en boze gevoelens eerst even een plekje voordat je weer probeert om zwanger te raken. Wanneer je hier de tijd voor neemt, voel je je sterker en kun je je weer goed op een nieuwe zwangerschap richten.

Weer klaar voor een nieuwe zwangerschap

Voor je miskraam, toen je nog zwanger was, heeft je lichaam het zwangerschapshormoon hCG aangemaakt. Als dit hormoon nog in je lichaam aanwezig is, kan je onmogelijk zwanger raken. Er vindt dan namelijk geen eisprong plaats. Net na een miskraam is er nog wat van dit zwangerschapshormoon in je bloed aanwezig. Het kan dan een aantal dagen of weken duren voordat hoeveelheid hCG in je bloed is gedaald en het weer mogelijk is om zwanger te worden.

De snelheid waarmee je weer zwanger kunt raken na een miskraam is ook weer afhankelijk van het aantal weken dat je zwanger was. Als je net vier of vijf weken zwanger was, heeft je lichaam veel minder hCG aangemaakt. Na een miskraam verdwijnt de hoeveelheid hCG dan ook sneller. Als je al bijna drie maanden zwanger bent dan heb je veel meer van het zwangerschapshormoon in je bloed. Wanneer je een miskraam krijgt dan doet je lichaam er dus langer over om deze hoeveelheid uit je bloed te verwijderen. Het kan dan een aantal weken duren voordat je lichaam zich weer heeft hersteld en je weer een normale cyclus hebt.

Het is moeilijk om te zeggen wanneer je lichamelijk weer klaar bent voor een nieuwe zwangerschap. Geen enkel lichaam werkt hetzelfde. Bij sommige vrouwen duurt het een aantal weken voordat ze weer volledig hersteld zijn na een miskraam en bij andere vrouwen duurt het twee weken voordat ze weer zwanger kunnen raken. Hier valt dus helemaal niets over te zeggen. Je bent in ieder geval niet vruchtbaar als je nog geen eisprong hebt gehad.

Je eisprong bepalen

Als je weer zwanger wilt worden na een miskraam zal je er dus achter moeten komen wanneer je een eisprong hebt. Dit kun je bepalen door:

  • Een ovulatietest te doen
  • Te temperaturen
  • Het cervixslijm te onderzoeken
  • De stand van je baarmoedermond te onderzoeken

Ovulatietest doen

Heb je al een keer gemenstrueerd na een miskraam? Dan kun je je vruchtbaarheid berekenen door een ovulatietest te doen. Met zo’n test kun je heel nauwkeurig berekenen of je een eisprong hebt en dus vruchtbaar bent. Het is een handig hulpmiddel om te bekijken of je al weer een eisprong hebt en vruchtbaar bent. De meeste testen zijn voor 99 procent betrouwbaar.

Een ovulatietest bekijkt of er een LH-piek in je urine is. Dit is een toename van het luteïniserend hormoon. Dit hormoon geeft de rijpe eicel af. Ongeveer 1 tot 2 dagen voor je eisprong heb je een LH-piek.

Door een ovulatietest te doen, weet je al binnen een paar minuten of je alweer vruchtbaar bent of niet. Als er twee donkere streepjes op het venster verschijnen dan heb je een eisprong. Je zit dan weer in je vruchtbare periode en kunt dus weer zwanger raken. De meeste ovulatietesten bevatten meerdere teststaafjes. Dit betekent dus dat je de test een paar keer kunt doen.

Temperaturen

Wist je dat je lichaamstemperatuur iets zakt op het moment dat je een eisprong hebt? Hierna stijgt deze weer met 0,2 tot 0,5 graad. Als je elke ochtend, net na het wakker worden, op hetzelfde tijdstip je temperatuur opneemt dan kun je na verloop van tijd zien of je een eisprong hebt gehad. Gebruik hiervoor een digitale thermometer die binnen handbereik ligt. Leg de thermometer dus op je nachtkastje. Je kunt je temperatuur dan direct bij het wakker worden opmeten en hoeft hiervoor niet eerst je bed uit. Iets dat je lichaamstemperatuur weer beïnvloedt.

Start met het opmeten van je temperatuur op de eerste dag van je menstruatie. Doe dit altijd op precies hetzelfde tijdstip en noteer je temperatuur in een grafiek. Als je een aantal maanden lang iedere morgen je temperatuur opmeet dan weet je na een paar maanden rond welke periode je meestal een eisprong hebt en je dus vruchtbaar bent.

Cervixslijm onderzoeken

Aan het cervixslijm, oftewel vaginale slijm, kan je goed zien of je al weer vruchtbaar bent of niet. Gedurende je cyclus verandert dit slijm continu. Als, na een miskraam, je cyclus weer op gang is gekomen dan kun je aan het cervixslijm zien wanneer je vruchtbaar bent. Het is dan draderig en lijkt op vloeibaar eiwit. Ook heb je dan veel meer last van slijmverlies als op andere dagen.

De stand van je baarmoedermond onderzoeken

Aan de stand van je baarmoedermond kun je ook voelen of je al weer zwanger kunt raken. Wanneer je vruchtbaar bent dan staat je baarmoedermond wat meer open. Dit voel je door met je vinger naar het einde van je baarmoedermond te gaan. Als dit niet goed lukt dan zit je hoogstwaarschijnlijk in je onvruchtbare periode. Je lichaam is dan nog niet klaar voor een zwangerschap. Als het wel lukt en je er makkelijker met je vinger bij kan dan ben je waarschijnlijk vruchtbaar. Je voelt dan ook dat er meer slijm rondom de baarmoedermond zit. Als je bijna ovuleert dan is de baarmoedermond beter geopend, zodat de zaadcellen veel makkelijker naar binnen kunnen dringen. Je kunt de stand van je baarmoedermond onderzoeken door met een been op een stoel, bed of de rand van het toilet te gaan staan.

Meer controles

Ben je zwanger na een miskraam? Dan is dit natuurlijk supergoed nieuws! Toch ben je nu waarschijnlijk bang voor weer een miskraam. Dit is heel normaal. Je wilt immers niet nog een keer meemaken dat het fout gaat. Voor meer zekerheid kun je wat vaker op controle gaan bij de verloskundige. Dit is helemaal niet vreemd.

De eerste twaalf weken van je zwangerschap zijn heel bepalend voor de voortgang. Probeer in deze weken zoveel mogelijk te ontspannen, want stress is slecht. Hiermee vergroot je namelijk het risico op een miskraam. Probeer dan ook te genieten van je zwangerschap en vergeet niet dat de kans op een miskraam even groot is als bij alle andere zwangere vrouwen. Je hebt dus ook evenveel kans op een gezonde zwangerschap.

Hoe Je Vruchtbaarheidsproblemen Oplost en Natuurlijk Zwanger Wordt

Boris Bergman heeft een moderne ontwikkeld om zwanger te worden. Dit doet hij onder andere om beter om te gaan met vruchtbaarheidsproblemen.

Ontdek zijn baanbrekende ebook om je vruchtbaarheid te verhogen en zwanger te worden binnen 60 dagen:

Vlug Bevrucht Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op Zo Wordt je Snel Zwanger na een Vervelende Miskraam

  • Clynes zegt:

    Na een miskraam gehad t hebben ben ik gecureeteerd na 3 en half week vrel slijm verlues zonder bloed wat wilvdit zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *